Sunnah product d.o.o. – Distribucija za područje Srbije

БОС
СРБ
DEU

Sunnah Product implementirao Halal standard i HACCP sistem

Vaši prijatelji bi rado vidjeli ovo...

 

Halal standard i HACCP sistem

 

Firma Sunnah Product d.o.o.  konkurentnost i prednost svojih proizvoda zasniva na kvaliteti i sigurnosti – na tomu, neovisno o poslovnim izazovima, nema kompromisa. Naši potrošači vjeruju našim proizvodima, čak i uz sve širu ponudu cjenovno konkurentnijih proizvoda iz uvoza. Iz tih razloga 2016-u godinu smo zaključili uvođenjem novih sistema i standarda za osiguranje kvalitete proizvoda i usluga  tako smo uveli Halal standard i  HACCP sistem.

Firma Sunnah Product d.o.o. je tako postala prva firma osnovana i sa mjestom djelovanja u Cazinu koja je odlučila da uvede Halal standard kao mjeru osiguranja halal proizvoda svojim kupcima.
HACCP sistem implementiran preko certificirane agencije TÜVadria d.o.o. Sarajevo, a Halal standard preko Agencije za certificiranje halal kvalitet Sarajevo.

Sunnah Product, HACCP, Halal standard, sistem, EU, GMO, osiguranje kvaliteta,prehrambenih proizvoda, halal, proizvoda, TÜVadria d.o.o. Sarajevo,

 

HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points) kao preventivni sistem sigurnosti hrane koji omogućuje proizvodnju ispravnih i sigurnih prehrambenih proizvoda za potrošače.

 

 

HACCP predstavlja osnovu za uvođenje prehrambenih standarda koje rastuća industrija sve više zahtijeva. U svijetu ubrzanog rasta i potreba da se zadovolji prehrambene potrebe rastuće ljudske populacije dostavljanje sigurnih i kvalitetnih prehrambenih proizvoda do potrošača predstavlja obavezu za proizvođače koji se pred tom obavezom okreću uvođenju sistema sigurnosti i standarda za osiguranje kvaliteta kako bi ispunili tražene zahtjeve.

 

Halal standard se odnosi na prehrambene proizvode i usluge koje ljudi islamske vjeroispovijesti smatraju jedino prihvatljivim za svakodnevnu upotrebu.

 

Primjenjuje se prvenstveno u proizvodnji hrane, u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, ali i na sve vrste usluga i poslovanja poput finansijskih usluga, investicija, bankarstva ili osiguranja.Sunnah Product, HACCP, Halal standard, sistem, EU, GMO, osiguranje kvaliteta,prehrambenih proizvoda, halal, proizvoda
Prehrambeni proizvodi koje se smatraju halal odobrenim moraju biti sigurnog porijekla, bez svinjetine i svinjskih prerađevina, alkohola i bez GMO. Trgovinska komora Dubai procjenjuje da je u 2013.godini globalna industrija halal proizvodima imala vrijednost od 1,1 biliona dolara, 16,6% globalne industrije prehrambenih proizvoda sa godišnjim rastom od 6,9%. Tržište Europske unije za halal proizvode ima tržišnu vrijednost od 30 milijardi dolara sa prosječnim godišnjim rastom od 15%.

Proces uvođenja i implementacije halal standarda i HACCP sistema,  a osobito standarda HACCP će uskoro biti obavezujući i u BIH je potrebno raditi na promjeni svijesti i razmišljanja poduzetnika i fizičkih lica o uvođenju standarda osobito onih koji razmišljaju o izvozu svojih proizvoda u zemlje EU-e.

Categories: