Sunnah product d.o.o. – Distribucija za područje Srbije

БОС
СРБ
DEU

Ulje konoplje 250 ml

1500 рсд

ULJE KONOPLJE 250ml

(HEMPSEED OIL / HANFÖL)

100% HLADNO CIJEĐENO

NAMJENA: Hladno cijeđeno, nerafinirano ulje konoplje sadrži višestruko nezasićene masne kiseline, što pomaže u sprječavanju raznih upala, ubrzava metabolizam, poboljšava probavu i pomaže u detoksikaciji organizma. Blagotvorno djeluje na kožu, kosu i nokte. Sunnah ulje konoplje 250ml sadrži skoro idealan omjer omega 3 i omega 6 masnih kiselina.

4 na zalihi (može se unaprijed naručiti)

SKU: 3877000313495 Kategorija: Oznaka:

Opis

Vaši prijatelji bi rado vidjeli ovo...

ULJE KONOPLJE

(HEMPSEED OIL / HANFÖL)

100% HLADNO CIJEĐENO

NAMJENA: Hladno cijeđeno, nerafinirano ulje konoplje sadrži višestruko nezasićene masne kiseline, što pomaže u sprječavanju raznih upala, ubrzava metabolizam, poboljšava probavu i pomaže u detoksikaciji organizma. Blagotvorno djeluje na kožu, kosu i nokte. Sunnah ulje konoplje 250ml sadrži skoro idealan omjer omega 3 i omega 6 masnih kiselina.

UPOTREBA:

Ulje konoplje je ukusno, možete ga koristititi u salati, obroku s rižom ili drugim žitaricama te u razlicitim umacima za slatka i slana jela. Možete ga uzimati i kao dodatak prehrani,

preporucena dnevna kolicina 2 supene kašike, prva kašika ujutro prije jela. Ne smije se kuhati jer kuhanjem gubi nutritivna svojstva.

NEŽELJENE POJAVE NISU POZNATE IPAK DRŽITE SE PREPORUČENE DOZE

NUTRITIVNE VRIJEDNOSTI NA 100ml

Energetska vrijednost 891 kcal/3670kJ
Masnoće 98,3g
Zasićene masne kiseline 8,9g
Mononezasićene mas.kis. 10,3g
Polinezasićene masne kis. 74,3g

Upotreba konoplje 250ml kao izvora hrane i lijek je široko rasprostranjena od davnina. Najstariji dokumenti koji opisuju upotrebu konoplje su nađeni u Kini gdje su stabljike konoplje, listovi i sjemenke nađeni u grobnicama starim preko 4500 godina.

Kvalitetno ulje konoplje ima ukusan miris i okus i iznimno je bogato sa liposolubilnim nutrijentima. Hemijska analiza konoplje i drugih hladno prešanih ulja je započela već u 19 stoljeću kada je prvi put identificirana linolna kiselina koja je sadržana u ulju konoplje. Redovitom upotrebom te smaragdno-zelene tekućine omogućit ćete nesmetan rad svojim stanicama. Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, ulje konoplje djeluje blagotvorno i ljekovito.

Ulje konoplje 250ml je visoko nezasićeni proizvod koji se dobiva iz sjemenki nenarkotičke vrste Cannabis Sativa, koja je također izvor jako probavljivog proteina zbog čega je ta mala sjemenka jako dobar prehrambeni proizvod.

Bogata je sa esencijalnim masnim kiselinama. Llinolna „omega 6“ kiselina je prisutna u količini od ca. 55% , dok je linoleinska kiselina prisutna u količini od oko 20%. Osim toga nađene su značajne količine njihovih metabolitičkih proizvoda: gama-linoleinska kiselina, stearidonska kiselina.

Nijedno drukonoplja ulje konoplja semena cannabis sativa, omega 6,omega 3 masne kiseline, gama linoleinska kiselina, stearidonska kiselina,polinezasićene masne kiselinego ulje koje se industrijski proizvodi i koje nije GMO proizvod nema ovako visoke količine ovih jako korisnih masnih kiselina. Ukupan sadržaj polinezasićenih masnih kiselina u konoplji se kreće od  75-85% ukupnog sadržaja masti. Odnos omega 6 i omega 3 masti u konoplji je jako blizu idealnom omjeru. Najnovija istraživanja ukazuju Da jeomjer između 2:1 i 3:1,  koji najčešće nalazimo u japanskoj i mediteranskoj prehrani, područjima gdje je historijski zabilježen najmanji procenat srčanih oboljenja, najpovoljniji za zdravlje. Shodno tome, kod većine komercijalnih hladno prešanih ulja konoplje odnos između omega 6 i omega 3 kiselina je 2,5:1.

Koje nutrijente sadrži ulje od konoplje?

 • –  idealan omjer omega- 3 i  omega-6 višestruko nezasićenih esencijalnih masnih kiselina
 • –  GLA, višestruko nezasićena esencijalna gama-linolenska kiselina
 • –  SDA, višestruko nezasićena esencijalna stearidonska kiselina
 • –  vitamin E – tokoferol,
 • –  vitamine B kompleksa (B1 i B2)

Tipične nutritivne vrijednosti za vitamine i minerale u konoplji  

Vitamini i minerali Nutritivna vrijednost (mg/100g)
Vitamin E (ukupni) 90
Alfa-tokoferol 5
Gama-tokoferol 85
Tiamin (vitamin B1) 0,4
Riboflavin (vitamin B2) 0,1
Fosfor (P) 1,160
Kalij (K) 859
Magnezij (Mg) 483
Kalcij  (Ca) 145
Željezo (Fe) 14
Natrij (Na) 12
Mangan (Mn) 7
Cink (Zn) 7
Bakar (Cu) 2

Tabela 1.

Ustanovljeno je da redovito konzumiranje ulja konoplje pomaže u prevenciji, poboljšanju ili otklanjanju slijedećih zdravstvenih tegoba:

 • neurodermitis
 • predmenstrualni sindrom
 • dijabetička neuropatija
 • bolesti srca i krvnih žila
 • spriječava zgrušavanje krvi
 • reumatoidni artritis
 • kronična upala mjehura
 • psorijaza
 • ulcerozni kolitis
 • nekih oblika karcinoma

  Pošto nema neke antinutritivne osobine kao druge sirove sjemenke konoplja se može i grickati kao sjemenka, a pelet konoplje zaostao nakon dobivanja ulja se može koristiti kao izvrstan izvor proteina u ishrani kućnih ljubimaca, stoke i ribolovu odnosno uzgoju riba.

konoplja ulje konoplja semena cannabis sativa, omega 6,omega 3 masne kiseline, gama linoleinska kiselina, stearidonska kiselina,polinezasićene masne kiseline

Pošto konoplja ne sadrži gluten  predstavlja jako dobar izvor biljnog proteina za ljude koji pate od intolerancije na gluten, bolest koja pogađa otprilike 1% indo-europske populacije.

Fini talog zaostao nakon taloženja ulja konoplje ima visoku nutritivnu vrijednost i može se direktno koristiti kao namaz ili za skupu hranu za ljubimce.

Zbog visoko vrijednog sadržaja masnih kiselina koja imaju svojstva omekšavanja i ovlaživanja kože, ulje od konoplje vrijedan je dodatak svim preparatima za njegu kože. Dodaje se u kozmetičke kreme za njegu suhe i osjetljive kože, protiv nepravilnosti i bora.

Ne smije se kuhati, jer kuhanjem gubi nutritivna svojstva.

Preporučena dnevna količina 2 jedaće kašike. 

Ulje konoplje 250ml treba držati na suhom i hladnom mjestu, po otvaranju u frižideru. Da bi se počelo zgušnjavati mora se skladištiti nekoliko dana na temperaturi ispod -20˚C.