Sunnah product d.o.o. – Distribucija za područje Srbije

БОС
СРБ
DEU

Bundevino / bućino ulje – Terapija za liječenje prostate

Vaši prijatelji bi rado vidjeli ovo...

Ulje Bundeve – djevičansko, hladno cijeđeno, nerafinirano

Bundevino ulje je, sasvim opravdano, najpoznatije kao lijek za uvećnu prostatu. Statistike kažu da 60 posto mušaraca između 40 i 59 godina pati od benigne hiperplazije prostate ili jednostavno rečeno, uvećane prostate. Taj broj iznosi 75 posto za mušarce od 60 godina. Starenjem dolazi do opadanja razine testosterona. Ovo izaziva hiperprodukciju hormona dihidrotestosterona koji je glavni krivac za uvećnje prostate. Nažalost, uvećana prostata, pored niza neugodnih simptoma, kao što su često i bolno mokrenje, znači i povećani rizik dobivanja urinarnih infekcija, a sve već broj stručjaka smatra, i raka prostate. Zbog svega navedenog donosimo vam: terapija za liječenje prostate

Kako koristiti bučino ulje u terapijske svrhe?

Kada je već ustanovljeno da je prostata uvećana, ulje treba uzimati:

  •  tri mjeseca 2 supene kašike 2 puta dnevno
  • narednih 6 mjeseci do 2 godine 1 supena kašika dnevno

Vrlo je važno ne prekidati terapiju tokom prvih sedmica kada će neugodni simptomi vezani za mokrenje nestati, već nastaviti najmanje narednih 6 mjeseci. Prestanak neugodnih simptoma desit će se već nakon par dana ili sedmica, jer bučino ulje ima antibakterijjsko djelovanje koje će uspješno zaustaviti upalne procese, ali to ne znač da je proces uvećanja prostate zaustavljen. Za to je potreban duži period, kako bi aktivni sastojak bundevinog ulja, delta 7-sterola, mogao odradi svoj dio posla, a to je suzbijanje hormona dihidrotestosterona, čija hiperprodukcija upravo izaziva problem.

bundevino ulje

bundevino ulje

Ostali načini upotrebe: Bundevino ulje mnogi smatraju jednim od najukusnijih jestivih ulja. Koristi se prije svega kao salatno ulje, ali može poslužiti i kao dodatak varivima i kuhanim žtaricama.

Ljepota: Bundevino ulje se tradicionalno koristilo u središnjoj Europi i za vanjsku upotrebu, uglavnom kao masažno ulje. Mi smatramo da u slučaju bundevinog ulja, vrijedi deviza: “Ljepota dolazi iznutra,” u smislu da blagotvorni utjecaj bundevinog ulja na vanjski izgled prije svega dolazi konzumiranjem ovog ulja. Zahvaljujuć svojim protuupalnim svojstvima, bučino ulje pomaže u borbi s aknama. A s obzirom na to da suzbija hormon dihidrotestosteron, mnogi ga smatraju i adutom u borbi protiv ćelavosti.

Categories: