Sunnah product d.o.o. – Distribucija za područje Srbije

БОС
СРБ
DEU

O POTREBI ALTERNATIVNOG LIJEČENJA

Vaši prijatelji bi rado vidjeli ovo...

O POTREBI ALTERNATIVNOG LIJEČENJA

   U narednih nekoliko rečenica želja mi je ukazati na potrebu pribjegavanja alternativnim (tradicionalnim, tradicionalističkim) methodama liječenja. Razlozi tome su sve veći broj oboljelih, te sve manji broj onih koji su postigli željene rezultate liječenja klasičnim medicinskim pristupom – medikamentima. Ovim rečenim ne želim negirati mogućnost postizanja izliječenja medicinskim putem. O tome se može opet pisati posebna studija, nešto kraće sam o tome rekao u djelu Pravni aspekt liječenja Kur'anom. A nisam ni našao da bilo koji autor kritikuje ili negira i odbacuje materijalne, odnosno medicinske methode liječenja.

Svaki čovjek prolazi kroz određene faze života i u njima kroz izvjesna stanja. Ponekad bude bolestan, a ponekad zdrav. S nekima od tih bolesti čovjek se nosi, manje ili više ometan od harmoničnosti stanja duha i tijela, ali neke bolesti ga ipak destabilizuju, a neke čak budu s pogubnim ishodom. Mudrost određivanja  ovih bolesti i čovjekovih stanja je poznata samo Allahu, dž.š., a mi ih možemo samo nazirati. Naše vjerničko ubjeđenje sastoji se od dvoga: da vjerujemo da te bolesti niko ne može izliječiti osim Allah, dž.š., i da je sakupljanje uzročnika izliječenja, put čovjeka ka izliječenju poslije Allahove dozvole.

Da se nadovežem na početak izlaganja; načini liječenja su mnogobrojni. Međutim, pogrešno je kod svake, naročito manjih bolesti, pribjegavati lijekovima, koji se danas više ne proizvode, nego „štampaju“.  Prije svega ovo treba objasniti s razumijevanjem, pa ću to i učiniti, kako bih izbjegao bilo kakve kontraverze. Npr. ako se neko nahladi i slično tome, njegov je organizam i dalje isti, samo se osjeća slabijim, odnosno, imunološki je na manjem stupnju od redovnog. Pa potrebno mu je samo podizati imunitet – odbrambenu sposobnost organizma. To može postizati boljom ishranom, povećati unos povrća, voća, dodati napitke od prirodnih (domaćih, svježih) sokova, smanjiti ili izbjeći jedno vrijeme unošenje šećera, masnoća, suhomesnatih proizvoda i sl. Isto tako treba tretirati virusna oboljenja, koja periodično zahvataju među nama one koji su slabijeg imuniteta, ili gdje virus nadvlada tjelesne odbrambene sposobnosti. Sve to liječimo kod kuće. Trebamo se posvetiti sebi tada – dakle, jačati sebe. Umjesto antibiotika uzimat ćemo ono što u sebi sadrži antibiotike, s tim što su medicinski antibiotici neselektivnog djelovanja, dok prirodni, koje uzimamo u ishrani, nisu nikad i ni u kom slučaju štetni. Šta može za nas učiniti jedna „česma“ bijelog luka, ili medvjeđeg luka   ( Allium ursinum)?-mnogo toga. Potražite sami odgovor u literaturi, na internetu?! Za liječenje mnogih bolesti cijelog organizma prvenstvo također imaju masaže eteričnim uljima ( maslinovo ulje), ali isto tako i tuširanja, kupke ili saune. Izvjesne smetnje u probavi, varenju hrane, apsorpciji i sl. lako je liječiti postom – apstinencijom, masažama, sistematskim praćenjem ishrane i sl. Ovo su ipak samo kamenčići u odnosu na dragulje među lijekovima i methodama liječenja, kao što su liječenje hidžamom, rukjom, medom i drugim pčelinjim proizvodima , ćurukotovim uljem, te brojnim drugim biljem, sjemenjem i slično.

Za onoga koji se liječi uz uzimanje lijeka važno je pouzdanje u Allaha, dž.š. O tome govore sljedeći ajeti plemenite Allahove Knjige: „… Neka se zato vjernici samo u Allaha pouzdaju!“ (Ali Imran, 122); „…jer Allah zaista voli one koji se uzdaju u Njega“. (Ali Imran, 159)

Poseban dragulj koji ovom prilikom želim istaknuti u odnosu na ostale jeste čurekotovo ulje. Allahov Poslanik, 

Muhammed, s.a.v.s., ga je pohvalio riječima: U čurekotu ima lijeka za sve bolesti osim za smrt.“ Kako u govoru Allahova Poslanika, a.s., tako i u biblijskim predajama nalazimo pohvalu ove biljke. Međutim, historijski gledano, lijek čurekotovim ulje i preparatima od čurekota je poznat još od vremene faraona, dakle od drevnog Egipta, pa i u novijoj medicini. Poznato je da je Savezna uprava za lijekove USA odobrila upotrebu čurekota u liječenju mnogih bolesti, od kojih su na brojnim svjetskim institutima dokazana djelovanja na liječenje raka, dijabetesa…

Čurekot prvenstveno djeluje na podizanje imuniteta. To je upravo polazna osnova u liječenju samog sebe, čime ćemo biti sposobniji da odgovorimo mnogim bolestima koje dolaze zbog pada našeg imunog sistema. Kada doživljavamo česte nahlade, javljaju nam se afte (ranice u ustima), osjećamo opću slabost i lako se umorimo, gubimo apetit i slično – prvi su sigurni pokazatelji da je naš imunološki sistem oslabio. Ostane li naše stanje takvo, nastupaju glavobolje, probavne smetnje a samim tim niz drugih bolesti.

Čurekotovo ulje je u svijetu cijenjen i veoma skup proizvod zbog visoke cijene njegovog dobivanja. Jedino ispravno ulje je ono koje se dobiva procesom hladnog cijeđenja i isključivo od te biljke – Nigella sativa, koja ima sličnosti i sa drugim biljkama. Isto tako je važno znati da pravu energetsku vrijednost sjeme čurekota ima u tropskom i suptropskom pojasu – Egipat, Sirija, Maroko, Tunis, dio Turske, Jordan, Saudijska Arabija, Alžir, Pakistan, Indija i  druge zemlje ovog pojasa, a među njima se ističe egipatsko kao najbolje u svijetu. Naravno, nije egipatsko sjeme čurekota jedino koje je ljekovito, već više svojom tradicijom biva traženije.

U Bosni i Hercegovini postoji već nekoliko proizvođača ulja čurekota, među kojima je i moja firma Sunnah-product. Iskustva u liječenju i zadovoljstva pacijenata su me ohrabrila da otpočnem proizvodnju čurekotovog ulja kao i raznih preparata na bazi čurekota. To su osim građana Cazina i Unsko – Sanskog kantona prepoznali brojni ljudi iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Švajcarske i drugi.

Pred nama je proljeće. Svakako da želim iskoristiti priliku da preporučim ulje čurekota i jedan poseban preparat na bazi meda – med plus, koji najbrže djeluje na podizanje imuniteta, ali i otklanjanju brojnih smetnji organizma, nahlade, gripe, gastro-intestinalnih, probavnih, alergijskih i td. Posebno je pogodan za djecu i starije osobe koji zbog okusa ne mogu trošiti ulje.

Više o Sunnah-product potražite na web-site https://www.sunnahproduct.com/ ili nas kontaktirajte mailom: info@sunnahproduct.com ili na Viber: 062 960 754

 

Želim vam dobro zdravlje.

Husnija Sarkić, prof.

Čurekotovo ulje Čurekotovo ulje 100 ml urekotovo ulje 100ml 300x300

Čurekotovo Ulje 100 ml

10.00 BAM

Ulje crnog kima / kumina/ Nigella sativa / Black seed oil / Schwarzkümmelöl / الحبت السوداء

100% HLADNO CIJEĐENO – Dodatak ishrani 

Djelovanje: Pomaže kod alergija, astme, bronhitisa, kožnih oboljenja, kostobolje, jačanju imuniteta, bolesti želudca, smetnji u probavi i drugih bolesti.

Upotreba:    Odrasli: 2-3 puta dnevno veliku kašiku prije jela 15 min.

Djeca iznad 3 godine:  polovina doze za odrasle.

Odobrilo Federalno ministrastvo zdravstva Rješenjem broj: 03-37-3797-1/14.

Facebook

Email
SKU: 3877000313013 Category: 

Categories: